Så här bygger du ditt arbetsbord

Att sätta ihop ett arbetsbord kan verka krångligt och svårt. Nedan följer några råd att ta i beaktning vid hopsättning av ett arbetsbord – allt för att din verksamhet ska få en så optimal och effektiv lösning som möjligt.


1. Välj stativ

Börja med att välja rätt stativ. Behöver du ett stativ som kan kompensera för ojämna golv? Behövs ett höj- och sänkbart stativ för att fler ska kunna använda bordet på ett så ergonomiskt sätt som möjligt? Ska arbetshöjden justeras manuellt eller elektriskt? Behöver du i stället ett fast, rejält bord som tål tunga moment? Hur stort djup behöver bordet ha? Ställ dig dessa frågor innan du fortsätter. Här finner du våra olika stativ.

2. Välj bordsskiva

Vad ska hanteras på arbetsbordet? Frätande vätskor, vassa föremål som lätt repar eller verktyg och hårda slag? Vilken tjocklek på skiva behövs? Vi har bordsskivor i högtryckslaminat, stål, ek och vinyl. Vårt laminat har en massiv träkärna och en hög reptålighet på skivan. Vårt laminat har hög beständighet mot vätskor och kemikalier. Vid användning av kemikalier och starka vätskor – välj laminatskiva. Vinyl är en allroundskiva som funkar fint vid monteringsarbeten och vid lite mjukare hantering. Vinyl är känslig mot olika typer av lösningsmedel – ha det i åtanke. Stålbordsskiva rekommenderas vid tyngre verkstadsarbeten då stålet har en hård och oöm yta. Skivan är lätt att göra ren och är inte repkänslig. Stålskivan har plåtbeklädnad som täcker skivans fram- och bakkant med invikning under bordsskiva. Ekparkett är vår mest estetiska bordsskiva som passar för de flesta användningsområdena. Bordsskivans framkant är i eloxerad aluminium.

3. Välj påbyggnad/utrustning

Vad behöver du förvara i anslutning till arbetsbordet för att göra arbetsflödet så effektivt som möjligt? Behövs skrivmöjligheter på whiteboard eller dator? Hur många hyllplan och backar behövs? Är extra förvaring i form av en hurts under bordet något som bör tillgodoses? Under kategorin påbyggnadsdetaljer finns du en rad olika tillbehör till ditt arbetsbord.

4. Hitta en färdig kombination hos oss

Om du inte vill bygga ihop ditt bord själv kan du hitta redan färdigihopsatta kombinationer hos oss. Självklart går de att modifiera ändå genom att ta bort eller addera utrustning. Hittar du ändå inte vad du söker är du välkommen att kontakta oss så finner vi den optimala lösningen tillsammans.