God arbetsvardag sedan 1905

Förutom smart design är våra produkter ett resultat av sekellång utveckling och industriell arbetsplatserfarenhet. Vår historia började 1905 och vi har förfinat våra kunskaper om ergonomiska arbetsplatser i olika industrimiljöer sedan 1970-talet. Det är ingen slump att vi specialiserat oss på arbetsplatser inom lager, verkstad och industri.

Ett stycke svensk industrihistoria

 

Allt startade för nästan 120 år sedan när plåtslagaren Emil Johansson och hans bröder satte i gång med att göra mjölkspannar, silar och kruköron. Och det gick bra för bröderna och deras företag Gnosjö Bleck och Plåtslageri. Under 1930-talet satsade man – i klassisk Gnosjöanda – på nymodigheter som stålkord för cykelfabriker och byggplåt till industrin. På 50-talet blev bensindunkar framtiden och på 60-talet såg man en ny nisch som underleverantör i aluminium till den växande elindustrin.

Så att fler orkar mer

 

Samspelet mellan människan och hennes arbetsredskap – ergonomin – har varit naturlig för oss sedan start. Vi har alltid jobbat nära våra kunder och med vår bakgrund såg vi något som många ville ha; en säker, ergonomisk och effektiv arbetsvardag inom industrin. Våra första egna produkter såg dagens ljus för nästan 50 år sedan. I dag har vi tusentals artiklar i vårt sortiment – från ESD arbetsbord till tredjepartscertifierade pallställ och elektriskt drivna lyftpelare.

Gör det själv, med eller utan oss

 

Ergonomiska arbetsplatser, som enkelt kan anpassas efter olika förutsättningar och arbetsuppgifter, gör inte bara arbetet lättare, det gör också underverk för effektiviteten. Vi erbjuder en värld av god arbetsmiljö och perfekta kombinationer som sträcker sig bortom standard och vanliga paketlösningar.

Vår gedigna påbyggnadslinje med hyllor, skåp, verktygstavlor och annat, är gjord för att du ska kunna anpassa arbetsplatsen efter vad du behöver. Och med det sagt ska det förstås vara lika smidigt att integrera och komplettera din arbetsstation med digitala lösningar och ny teknik.

Din säkerhet och effektivitet på arbetsplatsen kommer alltid att vara vår prioritet. Vill du ha hjälp eller råd, finns vi där för dig. Och när du bestämt dig, är vi snabba på att leverera det du behöver.

Kvalitet – vad menar vi med det?

 

Hos oss har funktion och kvalitet alltid gått hand i hand. Därför använder vi oss av tredjepartscertifieringar och ställer krav på våra leverantörer. Vi är stolta över vår historia, men också lyhörda för framtiden och arbetar tillsammans med kollegor, leverantörer och kunder för att förbättra vårt miljöarbete.

 

Läs mer om Sono Groups hållbarhetsarbete 

En del av Sono Group

 

Vi är en del av Sono Group, en av Skandinaviens ledande koncerner för utveckling, tillverkning och försäljning av inredningslösningar för skola, industri- och byggsektor, sport och fritid, kontor samt offentlig miljö och omsorg. Inom gruppen finns en stor kunskap om ergonomi och arbetsmiljö, och med fler än 168 000 produkter har koncernen branschens bredaste sortiment.

Tillsammans hjälper vi våra kunder att skapa de bästa lösningarna för en hållbar arbetsvardag, inte bara på lagret, inom industrin och i verkstan – utan så klart också på kontoret, i matsalen, i omklädningsrummen och andra personalutrymmen.

Koncernen